Community

Sharing Know-How community

Wie wil met mij werken aan het opbouwen van een Kennisbank gericht op de volgende onderwerpen:

1: Dienend Leiderschap, hoe word ik een Dienende Leider

2: Hulpmiddelen voor de Mentor om mensen in jouw persoonlijke of werkomgeving te begeleiden als mentor

3: Hoe kunnen wij mensen het beste ondersteunen om de voor hun beste Richting te kiezen

Deze 3 onderdelen vallen onder Dienend Leiderschap, hoe maak ik mensen beter en op welke wijze kunnen wij hun het beste faciliteren.

Ik zoek deelnemers die kennis en ervaring hebben op hun vakgebied, dan wel al gepensioneerd zijn of bijna en die nog graag willen meewerken om hun kennis te delen met jong en nieuw talent.

Wij zullen hiervoor ons nieuwe platform Sharing Know How inzetten. Aangezien ik graag serieuze deelnemers wil samenbrengen zullen wij hier € 99,00 per jaar voor vragen.

Aangezien dit een try out is, zou ik het super vinden om 10 personen bijeen te brengen, die willen meewerken aan het opbouwen van deze Kennisbank.

Ik wil dan 1 x per maand deze groep bijeenbrengen en in eerste instantie bij mij thuis in Westmaas (Hoekse Waard, onder Rotterdam).

Dit is een lidmaatschapsmodel met persoonlijke login, voor ons platform.
We kunnen gebruik maken van de tools in het platform, om naast de fysieke bijeenkomst ook op andere momenten contact te hebben of kennis toe te voegen aan de Bibliotheek.

Aanmelden via bericht aan: wouter@sharingknowhow.eu  of via onderstaand contactformulier 

Community-ConvertImage

Het SharingKnowHow Portal

logo_sharing
Naar Het Portal

Vragen?

Laat het ons weten

  FAQ’s

  Waarom Sharing Know How

  Sharing Know How is de richting om te komen tot Kennismanagement binnen Communities, bedrijven, organisaties en instellingen zoals Overheid, Zorg en Onderwijs.

   
  Kennisbank

  Kennis delen binnen uw bedrijf gaat eenvoudig met de Documentbibliotheek. Een gesloten omgeving welke alleen toegankelijk is voor de werknemers werkzaam binnen uw organisatie. In deze omgeving kunnen op eenvoudige wijze artikelen of documenten worden gearchiveerd, met of zonder aantekeningen en gedeeld worden met anderen. Zo kan iedereen op eenvoudige wijze toegang krijgen tot de laatste informatie binnen uw organisatie, afdeling of project groep.

  Intern Netwerk

  Sharing Know how kan ook voorzien in een Intern Netwerk (IN), een online platform voorzien van profielen van al uw werknemers. Enorm handig omdat het voor uw medewerkers een snelle en makkelijke manier is om contactgegevens uit te wisselen, ervaring en kennis te delen. IN draagt zo bij aan een open cultuur binnen uw organisatie. Daarnaast kan IN ingezet worden bij het vinden van nieuwe medewerkers waarvan de CV’s zijn gedeeld, omdat er een soort CV database aanwezig is. Ook kan het helpen bij het behoud van personeel, doordat betrokkenheid groot wordt of nog groter. Kortom, IN is erg praktisch en handig voor elke organisatie welke een open cultuur nastreeft.

  Coaching

  Loopbaanplanning Mentoren/Coaches kunnen je helpen de vaardigheden te verwerven die je nodig hebt om succesvol te zijn in je gekozen vakgebied. Ze kunnen je ook helpen het potentieel van je netwerk te ontsluiten en zinvolle contacten te leggen die je carrière vooruit kunnen helpen. Mentoren/Coaches kunnen een goede bron zijn voor loopbaanadvies, netwerkmogelijkheden en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Bij het kiezen van een loopbaanplanning mentor/coach is het belangrijk iemand te vinden bij wie je je op je gemak voelt en die de ervaring en kennis heeft om je te helpen je doelen te bereiken.

  Vertrouwensprogramma

  Het Sharing Know How Platform geeft de mogelijkheid om Vertrouwenspersonen binnen de organisatie online breed toegankelijk te maken.

   

  Om werkplezier te verhogen is het belangrijk om te weten wat er daadwerkelijk speelt bij de medewerkers of studenten. Een kwalitatief goede dialoog is daarbij de sleutel. Wist je dat slechte benaderbaarheid van vertrouwenspersonen wordt gezien als een van de grootste struikelblokken in een effectieve uitrol van dergelijke programma’s?

   

  Een medewerker bij een bedrijf waar vertrouwen de basis is van de operatie kent tot 74% minder stress, 106% meer energie en 50% meer productiviteit op de werkvloer.

   
  Questionnaires

  Het belangrijkste doel van het Sharing Know How platform is de kennis binnen een bedrijf of organisatie, Hoge School of Universiteit, Ziekenhuis of Zorginstelling te laten circuleren. Inzicht krijgen in de beschikbare kennis en die kennis uitbreiden en verbreden en altijd terug te vinden voor iedereen die deel uitmaakt van die specifieke gesloten community.

   

  Die kennis is deels natuurlijk al beschikbaar, echter de meest waardevolle kennis, die laatste 20% kennis en ervaring, die willen wij uit de hoofden van mensen krijgen.

   

  Door het “Wat, Waarom en Hoe” van bijvoorbeeld werkzaamheden specifiek op te vragen middels onze (flexibel in te richten) Know How Questionaires, kan voor specifieke processen of procedures eenvoudig de kennis vastgelegd worden voor hergebruik.

  Mentoring

  Ook binnen organisaties zijn mentoren niet meer weg te denken. Zij kunnen personeel actief helpen bij het ontsluiten van een netwerk en zinvolle contacten te leggen die helpen bij het vooruitbrengen van zijn of haar carrière. Mentoren kunnen een hele belangrijke bron zijn voor loopbaanadviezen, netwerkmogelijkheden of het aanleren van vaardigheden die uw medewerkers helpen hun doelen te bereiken. Deze mentoren komen van binnen de organisaties en zijn meestal seniors met een enorme praktijk ervaring en kennis van hun discipline.

   

  Sharing Know How helpt bij het zoeken naar de geschikte mentoren en indien noodzakelijk ook bij het vinden van coaches voor het bijbrengen van de Soft Skills die voor vakgebieden noodzakelijk zijn.