Drempelvrees
Drempelvrees

Waarom schrijf ik dit blog, om de doodeenvoudige reden om jullie te vragen mij te helpen een stukje drempelvrees weg te nemen binnen bedrijven en organisaties.

Oudere werknemers zijn het vergeten goud binnen bedrijven en organisaties.

Wij zijn ons platform gestart vanuit de gedachte, hoe kunnen wij oudere werknemers weer belangrijk maken in bedrijven, organisaties of instellingen.
Wat we nu vaak horen en lezen is het feit, dat oudere werknemers vaak te duur zijn of minder gemotiveerd, aan het aftellen zijn tot hun pensioen en dat oudere werknemers die solliciteren niet worden aangenomen, aangezien de risicofactor en het salaris te hoog is!
Ongetwijfeld zullen er daar een X percentage van zijn, echter wij zijn er heilig van overtuigd, dat de overgrote meerderheid daar echt anders in staat en dit meer vanuit de directie een gedachte is om naar de kostenkant te kijken. Zoals alles ogenschijnlijk alleen kosten gestuurd is!!

Ouderen werknemers zijn juist vaak extra gemotiveerd om er nog wat jaren aan te knopen. De wetgever gaat bedrijven daarbij helpen. De regels worden aangepast, juist om deze groep mensen door te laten gaan bij hun huidige werkgever of zichzelf zelfstandig aan te bieden.

Nu kom ik aan het punt, waar mijn passie, missie en Purpose ligt en dat is het feit dat ik graag in gesprek wil komen met bedrijven, organisaties en instellingen om Kennismanagement en Kenniscirculatie/delen hoog op de agenda te krijgen binnen de directie.
Indien u dit al hoog in het vaandel heeft staan, dan zouden wij nog graag langskomen om ervaringen uit te wisselen.

Wij hebben ons platform Sharing Know How klaar, de website (www.sharingknowhow.eu) hebben we aan de hand van reacties wat aangepast, echter de boodschap blijft hetzelfde. Overigens nemen we alle opbouwende reacties mee voor verbetering.
Zorg dat kennis binnen bedrijven en organisaties blijft en gebruik uw oudere werknemers om de jongeren/nieuwkomers en de talenten te begeleiden en kennis over te dragen aan deze nieuwe groep en vast te leggen.
Tevens zal dit ook tot gevolg hebben, dat de jongeren hun kennis en nieuwe gedachten ook kunnen overbrengen en dit zal de ouderen ook weer stimuleren en extra waarde geven.

Indien u een eigen goed functionerend platform heeft, dan zal dat de basis zijn voor eventuele implementatie van Kennismanagement en hebben wij een adviserende en ondersteunende rol.
Wij zijn echter heilig overtuigd van ons platform SharingKnowHow als ondersteuning om tot een effectieve werkwijze te komen om Kennismanagement door te voeren, echter het kan zijn dat u nog drempelvrees heeft.

Wij hopen in ieder geval de gelegenheid te krijgen om bij u langs te komen en te delen wat wij voorstaan en ons platform te laten zien, met de mogelijkheden.
Reageren staat vrij via LinkedIn of een persoonlijk berichtje naar:
Wouter@sharingknowhow.eu

Voel u ondertussen vrij om onze website te bezoeken: www.sharingknowhow.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *